1) We moeten haar beoordelen op haar daden, niet op haar uiterlijk
2) Het is een verdoken vorm van sexisme want vrouwen worden veel sneller en harder aangepakt op hun uiterlijk dan mannen.
De twee lijnen van argumentatie komen samen in dit opiniestuk van een redactrice van De Morgen. Ik ben niet akkoord met die visie. Meer zelfs, ik denk dat het betuttelend is tegenover vrouwen.
Ten eerste moeten we haar natuurlijk beoordelen op haar daden en niet op haar uiterlijk. Maar grapjes maken over iemands uiterlijk staat een oordeel over iemands daden niet in de weg. Zo heb ik al heel vaak mannelijke collega's gehad die (eerder) klein zijn. Natuurlijk wordt daar al eens mee gelachen. Maar dat weegt nooit door in iemands evaluatie. Dat zou ronduit dom zijn.
Ten tweede is het niet zo dat er enkel of eerder over vrouwen hun uiterlijk grapjes worden gemaakt. Caroline Gennez en Inge Vervotte waren al een eindje actief toen de grapjes over hen opdoken. Dat is niet anders geweest bij Freddy Willockx (ogen), Guy Verhofstadt (tanden), Jean Luc Dehaene (gewicht), Pieter De Crem (zogenaamde 'poedelkapsel'), etc.
Door dergelijke opiniestukken waarbij goed bedoeld de verdediging wordt opgenomen van Maggie De Block, wordt eigenlijk de boodschap meegegeven: Mannen zijn dan misschien wel sterk genoeg om hiermee om te kunnen (ze hebben trouwens geen keuze), Maggie De Block kan hier niet alleen mee om en verdient een speciale behandeling.
Die betutteling doet net af van de kwaliteiten van Maggie De Block.
2 opmerkingen:
Het ergst vond ik dat Freya Vandenbossche Maggie moest verdedigen. Kom zeg, zo'n manwijf zonder tieten, zonder kont en met een kaaklijn waar een posterboy zijn plastisch chirurg goud zou voor betalen. Bon, dit gezegd zijnde: ook hier geldt dat het uiterlijk de evaluatie van de prestaties niet mag beïnvloeden.
Als ik nu echt moet kiezen, dan zou ik toch niet voor Maggie kiezen, vrees ik... :-).
Maar je hebt gelijk, het zijn de resultaten die tellen...
Een reactie posten