dinsdag 1 september 2009

Box of ChocolatesIn de gelijknamige film sprak de ietwat achterlijke Forrest Gump de onsterkfelijke woorden "My Mama always said, life was like a box of chocolates.You never know what you're going to get." (liefst luidop te lezen met vet Amerikaans accent van de Zuiderlijke staten).
Eigenlijk is het werken als consultant ook een beetje een box-of-chocolates-ervaring: je komt in allerlei organisaties en het is nooit op voorhand op voorhand te voorspellen wat het zal worden.
Opleiding geven in een lokaal zonder ramen en zonder airco, vergaderingen in een klein lokaal waar een man onder tafel zit te werken aan de verwarming, supertrendy kantoorruimtes met reuzeplasmascherm om presentaties te bekijken, reuze-landschapbureaus waar honderden mensen naast elkaar voor een scherm zitten, kantoren met werkelijk een prachtig uitzicht op de Brusselse skyline, ... .
De styling van de werkruimtes creëert een bepaalde sfeer en maakt een zekere indruk op jou als consultant. In het begin kon ik wel eens onder de indruk zijn van de grootte en de uitstraling van het bedrijfsgebouw. Maar ondertussen heb ik al geleerd dat de architectuur niets zegt over de manier waarop je wordt ontvangen. Soms erg vriendelijk, soms erg afstandelijk. Soms vol bewondering, soms vol 'dédain'. Soms zonder drankje, soms met een drankenkaart waar een gemiddeld café jaloers op is.
Altijd een beetje een verrassing en 'you never know what you gonna get'. Heel plezant is dat, ookal zijn niet alle chocolaatjes even lekker ;-)

1 opmerking:

anne zei

ja, het chocolaatje kan eens tegenvallen...shit happens.
En 't volgend smaakt zeker beter!
Have a nice day,
Mama