zaterdag 29 augustus 2009

Blackbery - weg met je sex-appealAls je samenwerkt met drie collega's in een klein bedrijf, is het belangrijk om vaak en efficiënt met elkaar te communiceren. Da's niet altijd even evident omdat we heel dikwijls apart op weg zijn: terwijl de ene een afspraak heeft met een klant in Brussel, is de andere een opleiding aan het geven in Hasselt en is de derde op kantoor in Herent een rapport aan het schrijven. De dag nadien kunnen de rollen volledig omgewisseld zijn.

Een Blackberry kan in deze situatie een zeer nuttig toestelletje zijn. Je hebt geen PC meer nodig om je mails te lezen of om op internet te surgen. De voordelen liggen voor de hand: File? Geen probleem! Even je mails lezen! Wat te vroeg op een afspraak? Geen probleem! Even een mailtje tikken! Je hebt je werk als het ware altijd en overal bij de hand en da's een reuze tijdsbesparing!

Er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen. Zo is de scheiding werk- en privéleven volledig zoek. Al gauw lees je je mails tijdens romantische dates, stuur je mailtjes op het toilet en surf je op internet tijdens de barbeque met vrienden.

Maar het allerbelangrijkste nadeel is natuurlijk dat je sex-appeal een ferme deuk krijgt door het hoge Yves Leterme-gehalte van zo'n machientje.
Tja, in het leven kan je niet alles hebben, zeker...

3 opmerkingen:

(bc) zei

Michael toch. Blackberry is slecht voor het sex-appeal, maar er zijn zo veel sexy alternatieven. Ik heb net veel meer sex-appeal sinds ik mijn smartphone heb, omdat ik er naast ongelooflijk lekker, nu ook heel erg belangrijk uitzie.
Neem eens het openbaar vervoer met je blackberry en je zal zien dat het werkt!

Mag ik als ex-eindredacteur nog melden dat er een typo in je laatste blog staat. Zoek maar, 't gaat om twee letters op de middelste rij van je toetsenbord.

Ralf zei

Om iemand te citeren die je goed kent: een echte man trekt zich daar geen bal van aan... ;)

wouterdegadt zei

Zelfs als fervent iPhone-gebruiker, moet ik toegeven dat er een keerzijde is aan de medaille die we ook wel 'ubiquitous connectivity' noemen. Ter illustratie een Dilbert comic strip die ik enkele dagen geleden te zien kreeg.
http://dilbert.com/strips/comic/2009-08-28/?Page=3

Vooral de commentaar van Ejtna vond ik bijzonder treffend:
"I judge potential mates by the cell phone they're using, and if it's one with apps, the odds are already pretty bad..."

Ter compensatie van de hoge aankoopprijs gebruik ik m'n iPhone zonder data-abonnement en kan ik dus enkel online via Wifi. Bovendien belet dit me van te pas en te onpas online te gaan. Desalniettemin bieden de apps van de iPhone me een aantal interessante functionaliteiten. Ik denk bijvoorbeeld aan mail- en agendasynchronisatie, iPod, camera, natuurlijk een paar spelletjes en 'hippe' maar nutteloze apps zoals iPint en bubblewrap.
Zonder data-abo en het voornemen enkel gratis applicaties te downloaden, probeer ik m'n maandelijkse telecomfactuur te drukken en me tevens zo sociaal mogelijk te gedragen tijdens een BARBECUE met vrienden ;)