zondag 23 augustus 2009

Kopen of Leasen?
Een van de belangrijkste kosten voor startende zelfstandige Consultants - en dus ook voor Adforum - is de wagen. Aangezien mijn leasingcontract was verstreken, werd het tijd om een nieuw leasingscontract af te sluiten. Of toch maar misschien een wagen kopen? Toch de moeite
Na heel wat reken- en telwerk, kwamen we tot het besluit dat het kopen van een wagen op de duur een flink pak goedkoper uit kwam. Het grote nadeel van het kopen van een auto, is dat je natuurlijk eerst al een flink bedrag op tafel moet kunnen leggen.Dus hebben we dan maar eens de occasiemarkt verkend. We legden de lat erg hoog. De ideale wagen was:


  • goedkoop

  • betrouwbaar (voor zover je zoiets in kan schatten)

  • geschikt om de BTW af te trekken

  • comfortabel (sinds februari dit jaar reed ik al meer dan 40.000 km)

  • veilig

Na lang zoeken, hebben we de wagen gevonden die aan al onze wensen voldeed: Een blauwe BMW 525TD. Een zeer fijne wagen, maar o zo traag (heb deze maand nog geen enkele boete gehad!).


Naast de geur van leder is er af en toe ook een zweem van een mestgeur te herkennen. Wellicht heeft dat iets te maken met het feit dat de vorige eigenaar in de landbouw actief is (waar vind je anders zo'n dikke BMW met weinig kilometers :-)).

Geen opmerkingen: