donderdag 26 mei 2011

Suggestie voor nieuw soort boete

De politie wil de band met de burgers aanhalen door bijvoorbeeld te gaan twitteren. Ik wil hen hierin volledig steunen door hen via deze weg een suggestie te doen.

Ik ben zelf namelijk een trouwe klant van de 'dienst inningen' (waar je je boetes aan moet betalen). Qua toesturen van boetes vind ik dat de politie een goede service levert: Doe iets fout, ook al is het iets kleins zoals verkeerd parkeren zonder dat je iets of iemand stoort, toch krijg je een boete netjes thuis gestuurd. Meer zelfs, gezeten op een Vespa op het het voetpad geeft de agent uitleg aan iedereen die net werd opgeschreven: 'Je mag hier niet parkeren, neen. Ik weet dat dat anders wel mag, vandaag niet. Neen, er is niets speciaals te doen. Gewoon, hier staat nu een bord om te zeggen dat je niet mag parkeren. Dat is de regel. Vandaag'.

Ik vind dat ze deze nuttige dienstverlening mogen uitbreiden tot de lieve mensen die anderhalve parkeerplaats innemen (zoals hierboven: nét geen plaats om achter de Renault te gaan staan, tenzij met je achterwiel op het voetpad), bijvoorbeeld door hen 30 euro aan te rekenen (zoveel kost het als je geen parkeerticket koopt in Brugge) voor de plaats die ze innemen, maar niet voor betalen.

Het is maar een suggestie. De politie wil mijn vriend zijn en ik geef hen met plezier wat tips om hun aanbod te optimaliseren. Win-win-situatie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Met je CBR600 kan je er toch nog achter Michaël? :-) groetjes Jan

Michael Tack zei

Zou kunnen in theorie. Alleen mag die niet op straat zonder begeleiding van een volwassene (ikke) ;-).