maandag 29 augustus 2011

Jeremy Clarkson Meets the neighbours

Politici lijken niet echt veel haast te maken met de formatie. De enige reden waarom sommigen onder hen nog de moeite willen doen zich nog eens naar de vergadertafel te begeven, is de onrust op de financiële markten en bij uitbreiding het beeld van België in het buitenland. Dat men investeert in wat 'country marketing' vind ik zeer goed. Alleen als Filip op handelsmissie is, lijkt het iets op te brengen. Ook de PR-tour die Verhofstadt ter zijner tijd deed om België als land om in te investeren, op de kaart te zetten, was een uitstekend idee.

Alleen, er zijn ook kapers op de kust. Schoelje en Rapalje dat wat komt lachen met ons weledel koninkrijk. Het bekendste voorbeeld hiervan is ongetwijfeld Jeremy Clarkson. In zijn reeks 'Jeremy Clarkson meets the neighbours' bezoekt hij ook België. Wil u graag zien hoe hij onze nationale sporten, zijnde 'pijp roken', 'vinkezettinge' en 'schijt je rijk', voorstelt aan de rest van de wereld, klik dan hier.

Let u vooral op de manier waarop hij 'Ooigem' uitspreekt als 'Wuihem'. Dit heeft volgens mij niets te maken met zijn Britse achtergrond, maar eerder met het feit dat een local hem de naam van de gemeente heeft leren uitspreken :-).

1 opmerking:

anne degadt zei

papa heeft me niet verteld dat hij J.C. ontmoette...