woensdag 24 augustus 2011

'k en Brugge in m'n herte (Benny Scot)

C is mee met de grootouders voor een paar dagen naar Nederland. Silvie en ik zijn dus weer even 'kinderloos'. Da's ook eens leuk. Dan hebben we vooral tijd om 's avonds zonder te rushen door te werken en daarna op het gemak iets te gaan eten.

Gisterenavond wandelden we door de stad op zoek naar een leuk restaurantje. Het viel ons op hoe mooi Brugge eigenlijk is. Deze foto (ik weet het, hij is niet 100% scherp) is genomen op een paar 100 meter van ons huis. Bijna dagelijks zien we de Halletoren en de Onze Lieve Vrouwekerk, maar we letten eigenlijk nooit op de schoonheid ervan. Gisterenavond, als het allemaal wat langzamer mocht, hadden we tijd om te genieten van onze mooie stad.

Nu waarderen we Brugge trouwens veel meer dan toen we hier als kind/puber woonden. Toen vonden we Brugge maar een dood gat waar niet veel te beleven viel (de ene na de andere fuifzaal werd gesloten, het jeugdhuis werd naar het industrieterrein versluisd, enz.). Veel jeugd-vriendelijker is de stad eigenlijk niet geworden. Nu zijn we natuurlijk ook geen jeugd meer.

C zal waarschijnlijk hetzelfde vinden over Brugge als hij wat ouder is. Wie weet gaat hij als hij groot is ook een eindje in Aalst wonen. En dan daarna ook Brugge weten te appreciƫren.

Zolang hij maar geen Aalsterse manier krijgt met al die torens hier in Brugge.

Geen opmerkingen: