maandag 5 december 2011

Mooi moment: Vrouwen aan de macht!

Gisteren kon je er niet naast kijken. Op zowat alle nieuwssites en de journaals op televisie werden de beelden getoond van de Italiaanse minister van Sociale Zaken Elsa Fornero. Bij het aankondigen van een aantal besparingsmaatregelen, stokte haar stem en moest ze zelfs een traantje laten. Ze had het erg moeilijk om de bevolking bijkomende offers te vragen.

Het filmpje kan je hier herbekijken.

Je moet geen financieel technisch expert zijn om te weten dat er in gans Europa moet worden bespaard. Daar kunnen we niet van onder. Maar 'besparen' is geen abstracte oefening. Zwaar besparen heeft ingrijpende gevolgen voor veel mensen. Hoe jammer het ook is, daar kunnen we niet van onder. Wat een opluchting dat een beleidsmaker dit voluit lijkt te beseffen. Wat een verademing te merken dat die dame de noodzaak van de besparingen voelt, maar toch slechts met enige schroom de maatregelen uitvaardigt.

Wat een contrast met de brulboeien die staan te roepen dat er steeds meer moet bespaard worden, zonder dat ze ook nog maar even lijken stil te staan met de gevolgen voor de mensen. Financieel-technisch hebben ze misschien gelijk, ze lijken zoveel minder geloofwaardig nu Elsa Fornero heeft getoond hoe het kan.

Vrouwen aan de macht!

Geen opmerkingen: