zaterdag 2 juli 2011

Management-tweedaagse in Amsterdam (2/3)

Dag 1 van de tweedaagse zit er op. Het was een lastige, maar vruchtbare dag. We hebben tot de late namiddag in de hotellobby vergaderd. We maakten indruk bij het personeel door de grote hoeveelheid koffietjes die we dronken (een gewoonte die we overhouden aan onze tijd als assistent aan de unief).

We hebben een aantal moeilijke discussies gehad zoals bijvoorbeeld over welke activiteiten we verder uitbouwen en welke niet. Die keuze moeten we maken als we verder willen groeien. Maar nu zitten we op één lijn. Vandaag wacht ons de taak onze visie verder te operationaliseren en om te zetten in een concreet stappenplan.

's Avonds hebben we erg lekker en veel gegeten in Restaurant Vinkeles. Het is een klassiek restaurant en wat me steeds opvalt bij dergelijke restaurants in Nederland, is dat de obers er een stuk praatgrager en minder gereserveerd zijn dan in België. Ik heb niet echt een voorkeur voor het een of het ander, maar het valt wel op. Een cultuurverschil tussen België en Nederland. Maar we passen ons met veel plezier aan.

Na het diner waren we kapot. Na een korte avondwandeling zijn we terug naar het hotel gegaan en redelijk vroeg gaan slapen zodat we vandaag weer fris verder kunnen werken.

Vandaag zullen we het etensgewijs houden bij kroketjes uit de muur van de Febo. Als we ons aanpassen aan een andere cultuur, doen we het direct goed. Ik ben al benieuwd naar de 'kroket van de maand'!

Geen opmerkingen: