zaterdag 1 oktober 2011

Brave New World

Vorige week was ik in Praag voor het E-ATP congres. Dat staat voor European Association of Test Publishers, de Europese tak van een globale (maar in praktijk hoofdzakelijk Amerikaanse) associatie van testontwikkelaars.

Het was opnieuw een heel inspirerend congres (Toch als je in de business zit. De meeste mensen zijn net blij dat ze na hun studies nooit meer naar sessies over methodologie moeten gaan). Wat me vooral opnieuw heeft getroffen, is het voortschrijdend inzicht dat de digitalisering alles verandert.

U wil leden werven voor uw sportclub? U wil uw klantenbestand uitbouwen? U wil een partner leren kennen? U wil iets bijleren? U wil raad over een product dat u wil kopen? Op zoek naar werknemers? Digitaal is hierbij een het nieuwe normaal... Gaat u niet digitaal, dan rommelt u maar wat in de marge. Dan rest u veel inspanning voor weinig klanten/leden, partijdige info over producten, minder keuze aan partners of sollicitanten (en dan zeg ik nog niets over de kwaliteit van het 'aanbod'), etc.

Dit alles heeft een enorme impact op de testindustrie. Hoe lang zullen we nog werken met rollenspelen en assesmentoefeningen? Gaan we überhaupt nog testen? Of worden de netwerken en de activiteiten op internet van sollicitanten gebruikt als predictor van jobperformantie?

Alleszins is het superboeiend dat voor de eerste keer er een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt komt die de maatschappelijke en economische tendenzen beter begrijpen dan de directeurs.

Ik vraag me af of ook in het onderwijs niet veel leerlingen zijn die de hedendaagse wereld beter begrijpen dan hun leerkrachten.

Soit, we zien wel wat de toekomst brengt. Hierbij alvast een fotooke dat werd gemaakt tijdens een walking dinner in de marge van het congres.


Geen opmerkingen: