maandag 6 juni 2011

Ellendige dag voor Silvie


Gisteren een fijne dag in Bellewaerde doorgebracht. De kids én de ouders hebben zich zeer goed geamuseerd: weinig volk en dus korte wachttijden en al bij al is het toch relatief droog gebleven. Als slot van de dag gingen we nog een keer -'da's nu echt wel het laatste dat we doen vandaag'- op de Bengal Rapid River ('de ronde bootjes').

Tijdens het tochtje opeens de vraag van Silvie 'Waar is mijn GSM'? Die was weg: niet in de broekzak, niet in de rugzak, niet in het bootje, niet in het bootje waarin we daarvoor zaten, niet in het toilet waar we geweest waren, ... nergens te vinden. Als ik de GSM belde, ging hij in het begin over, maar op den duur werd hij 'afgeduwd'.

Dan maar bij Politie aangifte gaan doen (niet dat de kans groot is dat je de iPhone terugvindt, maar je weet maar nooit.). We werden heel vriendelijk onthaald door de politie van Ieper. De stugheid van Yves Leterme is precies niet helemaal representatief voor zijn streekgenoten.

Vandaag wil Silvie naar het werk rijden en wat blijkt? Haar auto sputtert enorm en de boordcomputer sommeert haar zo snel mogelijk een garage op te zoeken. Ze kan natuurlijk niemand verwittigen (wegens geen gsm) en komt dan maar overstuur terug naar huis om haar afspraken voor vandaag via mail af te zeggen en op te zoeken waar de dichtst bijzijnde VW-garage is. Nu hopen dat ze tijd hebben om er naar te kijken. Of toch minstens een vervangwagen hebben.

Benieuwd naar de rest van de dag.

Silvie, ik steun u.6 opmerkingen:

deborah zei

Ik steun haar ook volledig. Man da's mottig!
groetjes
deborah

Nele zei

meisje toch, ik steun je ook hoor. Mischien tot morgen?

Sara zei

Toch wel een beetje blij dat het niet de "grote kodak" is. En eeuhm, zeker dat hij niet in het water gevallen is?
Veel liefs voor Silvie xxx

Michael Tack zei

Om haar te troosten heb ik een liedje voor haar geschreven.

http://www.youtube.com/watch?v=8emp0NR6muk

Wildwouterbaan zei

Gun de dieven het gebruik van de iPhone niet!
Toevallig geen app geïnstalleerd die gps locatie doorgeeft naar je pc?

Ook nog: mac address blokkeren:

If your iPhone gets stolen, you can phone your service provider and give them this code. They will then be able to block your handset so even if the the thief changes the SIM Card, your iPhone will be totally useless. You probably won't get your iPhone back, but at least you know that whoever stole it can't use/sell it either. If everybody did this, there would be no point in people stealing mobile phones. The above listed information was printed in the Contra Costa Market Place, February 2008, (pg. 50-51).

grtjs

Michael Tack zei

@ wildwouterbaan We weten het, maar de politie heeft afgeraden om dat te doen. Aan de hand van het Mac-adres kunnen ze het toestel in principe nog opsporen. Als we het blokkeren niet.

Jammergenoeg geen geheime tracker. De volgende keer wel.