dinsdag 7 juni 2011

Work-food-balance: Alle tips zijn welkom

Werken en eten, het is en blijft een moeilijke combinatie.

Er zijn de klassieke broodjes, de occasionele frietjes, de snacks van de McDonalds (getuige het drankje van mijn sympathieke BDO-collega op de foto hiernaast), de kant-en-klaar-maaltijden (die steevast bestrooid zijn met teveel zout of overgoten met veel saus), ... .

Maar het is toch opvallend hoe weinig gezonde mogelijkheden er zijn voor 'work-food'. Als je goed zoekt, zijn ze er. Dan denk ik aan Sushi en meeneem-slaatjes, maar daar houdt het zowat op.

In de tankstations, bijvoorbeeld, kan je enkel dingen kopen die gedrenkt zijn in mayonaise of dressing. Alles wat nog maar een héél klein beetje gezond is (bijv. de voorverpakte gekuiste worteltjes of stukjes ananas), is én pokkeduur én direct uitverkocht.

Ik kan toch niet de enige zijn die soms eens iets gezond wil eten? Ik begrijp niet dat hier niet beter wordt op ingespeeld... Volgens mij is hier een gat in de markt. Als iemand zin heeft om een onderneminkje te starten: als je het een beetje goed aanpakt, kan je bijna niet mislukken.

En dan heb ik het nog alleen maar over de nood aan gezond eten. Lekker en gezond eten is al helemaal niet weggelegd voor de werkende mens...1 opmerking:

Sara zei

In brussel heb je een paar exki's. Gezond én heerlijk... helaas vrij kostelijk.
Een beetje vroeger opstaan en zelf een slaatje maken?