donderdag 9 juni 2011

Je doet het beter dan je denkt.


Dikwijls heb ik het gevoel dat ik dag in dag uit ben aan het rushen van de ene uitdaging naar de andere: Deadline halen, brandje blussen, mails beantwoorden, ... . De dagelijkse beslommeringen vragen zoveel tijd en energie dat ik vaak het gevoel heb geen tijd te hebben om met de collega's werk te maken van een strategie op langere termijn om zo verder te kunnen groeien als Adforum. Dat werkt soms al eens frustrerend.

Dan helpt het wel eens terug te kijken. Bijvoorbeeld naar de oudere berichtjes van deze blog. Zo zag ik dat ik in augustus 2009 vol trots aankondigde dat een aantal weken later onze eerste stagiaire zou beginnen. Als alles goed verloopt, kan ik over twee maanden, augustus 2011, aankondigen dat er twee stagiaires zullen starten, samen met de (tegen dan) twee vaste medewerksters.

Hoewel met de deze gestage groei niet de Trends-gazelle-prijs zullen winnen, is het toch leuk te zien dat je vooruit gaat, ook al besef je het niet altijd. Even stilstaan bij wat je hebt gerealiseerd, geeft je moed om terug de dagdagelijkse strijd aan te gaan en je bezig te houden met de praktische problemen. Zoals bijvoorbeeld de vraag: 'Waar gaan we al dat volk zetten?'...

2 opmerkingen:

pieter vs zei

super dat jullie groeien! Jouw blogbericht stopt wel nogal plots he, ik zit op de trein, tijd om me te verdiepen in de minder triviale problemen en verwachtte net wat meer operationalisering van de strategische vraag: 'waar gaan we die zetten' ;)

Anoniem zei

Ik moet nog wat overhouden voor een volgend blogje, he;-). Dat komt nog, maar nu zijn we nog volop in een studiefase... Ik hou je op de hoogte.

Michael