donderdag 22 september 2011

En de prijs voor pechvogel van de week is gaat naar deze mevrouw...

Gisteren om 7 u 15 vertrokken voor een vergadering in Brussel om 10u. Extra vroeg om genoeg marge te nemen voor als het fout loopt. En dankzij de Brusselse vuilnismannen was het echt wel nodig. Het was al sinds de onverwachte sneeuw van vorig jaar geleden dat er nog zoveel verkeerschaos was. Ik kwam dan ook maar rond 10 voor 10 aan.

Een dik uur later vertrok ik naar een andere afspraak, een 6-tal kilometer verder, niet ver van de Kunst-Wet. Over die 6 km reden we 1,5 u. Dat is echt wel ellendig lang voor zo'n afstand.

Bij dergelijke toestanden geraakt iedereen gefrusteerd. Er wordt dan ook een beetje meer getoeterd en wat 'assertiever' gereden dan anders (zo zagen we een camionette die de laatste 100 meter naar zijn leverplaats dan maar gewoon over het voetpad reed). In die chaos was er toch wel één wagen die de prijs van pineut van de dag verdiende en dat is de lieve dame van de wagen op de foto.

Op het paleizenplein werden er van 4 parallelle files 1 file gemaakt. Midden in die trechter van auto's viel de auto blijkbaar stil. Nachtmerrie. Vooral als je nog aan het leren rijden bent (zie L aan de achterruit). Een agent riep van achter een paar auto's of het niet mogelijk was die auto aan de kant te duwen. De dame in paniek: 'Mais non monsieur, ça fume!' . Eigenlijk was ze het liefst weggelopen en had ze haar auto daar willen achterlaten. Maar dat gaat natuurlijk niet.

Vol medelijden trok ik een foto en stoof ik er van door aan 2 km/u.





Geen opmerkingen: