dinsdag 13 september 2011

Hey Yves Leterme

Yves Leterme bolt het af. Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar ik vind het spijtig. Een beetje omdat het ons land in een moeilijke situatie brengt: We moeten nu op zoek naar een waarnemend premier van lopende zaken (Reynders zal dan toch efkens de Wetstraat 16 mogen betrekken, misschien heeft hij dan zijn doel bereikt en zal hij wat soepeler worden in de onderhandelingen) en dat is toch een beetje raar, geef toe.

Vooral vind ik het spijtig omdat er met Yves Leterme zoveel lol te beleven valt. Dehaene met zijn 'geen commentaar' was niet echt opwindend. Verhofstadt had dan wel meer een mening dan Dehaene, echt smeuig werd het nooit. Met Leterme, je zou het hem op het eerste zicht niet meegeven, was het andere koek. Denkt u bijvoorbeeld aan de tweets voor zijn minnaressen die hij per ongeluk de wereld instuurde. Of aan zijn optreden in de Zevende Dag waarbij hij Ivan De Vadder straal negeerde. Maar laat ons vooral ook zijn aanvaringen met de franstaligen niet vergeten. De RTBF vergelijken met Radio Mille Collines is een ding, de Marseillaise zingen in plaats van de Branbançonne een ander.

Dit alles werd mooi samengevat in het liedje van Peter Vandeveire en Sophie Lemaire. Hieronder zet ik de links naar de filmpjes nog eens op een rijtje.

Premier Leterme, we wensen u veel succes en volgen uw internationale loopbaan met veel interesse.




Geen opmerkingen: