maandag 6 februari 2012

Onze griezelige kerstboom


Bij mijn weten bestaan er geen (impliciete) etiquetteregels over hoe lang je je kerstboom mag laten staan. Maar ik denk dat het nu stillekesaan tijd wordt om hem weg te doen. Ik heb alleszins al een aantal hints gekregen in die richting; Zo kreeg ik de voorbije dagen van collega's tijdens het skypen de opmerking: 'Michael, zie ik dat goed? Staat uw Kerstboom nog daar? Dat kan toch echt niet?'. Ook de poetsvrouw informeerde al een paar keer naar het tijdstip wanneer we de Kerstboom weg zouden doen. Gisterenavond babysitte mijn moeder voor C. Tegen dat ik thuiskwam, was de Kerstboom van al zijn versieringen ontdaan. En ook de kerstboom zelf gaf de hint dat de tijd om te gaan was gekomen door al zijn naalden op de grond te gooien. Met wat 'kerstelijke tristesse' als gevolg zoals je op de foto kan zien.

In de good ol' days, toen we nog in Grimbergen woonden, hebben we ooit een Kerstboom afgebroken in de Paasvakantie. Maar dat was voor de tijd collega's sociale druk konden uitoefenen door binnen te kijken via Skype, voor we een poetsvrouw hadden, toen de ouders ver weg woonden en vooral toen de kwaliteit van de kerstbomen een stuk beter was.

PS: Even anticiperen op telefoontje van straks: 'Ja ma, ik waardeer dat je de kerstversiering hebt weggedaan. En neen, ik vind niet dat je je moeit. En ja, ik ben blij dat we nu dichter wonen. En ja, die ring van Brussel is toch gevaarlijk. En ja, die helloweenversiering heeft nu ook zijn beste tijd gehad. Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Tip : als jullie lang willen genieten van een Paasboom,hang er dan geen vérse eieren aan..tot de zomervakantie...
ps Heb je voldoende gegeten vanmorgen? En ben je warm genoeg gekleed?
x,ma