maandag 13 februari 2012

Valentijn voor mannen

Collega's mannen, al vele jaren probeer ik de relatie tussen vrouwen en Valentijn te begrijpen. Eerlijk gezegd, ik geraak er niet aan uit. Misschien heeft u wel meer inzicht in de moeilijke problematiek dan ik en ik zou het ten zeerste waarderen mocht u uw inzicht met mij delen. Hieronder alvast een overzichtje van wat ik er al meen te hebben van begrepen. Vult u gerust aan:

  • Dat Valentijn het feest is van de verliefden, is een misverstand. Het is in eerste instantie het feest voor vrouwen. Zij beslissen of het feest geslaagd is. Of u het plezant vindt, is niet relevant.
  • U heeft de strijd bij voorbaat verloren: Koopt u een cadeautje, dan surft u mee op het goedkope commercieel gedoe van Valentijn met als doel uw vrouw in bed te krijgen. Koopt u geen cadeautje, dan bent u lomp en helemaal niet attent.
  • Als uw vrouw zegt dat 'wij geen Valentijn vieren, wij doen daar niet aan mee', dan meent ze dat niet. Ze verwacht wél een attentie. 
  • Vrouwen hebben een bijzonder gevoel voor romantiek: Hartjes, bloemen en chocolade kunnen niet. Dat is clichéromantiek en clichéromantiek is fout. Te moeten bekennen aan hun vriendinnen dat hun lief hen een doos pralines en een boeket bloemen kocht, vinden ze ronduit beschamend.
  • Denk niet dat het vorige punt u een carte blanche geeft. Boekt u voor verrassing een sessie op de kartbaan (lijkt u misschien leuk: samen iets plezant doen dat niet overdreven romantisch is), dan zal u niet scoren. Dat is dan niet romantisch genoeg.
  • Voor ons mannen is het erg moeilijk het gepaste Valentijnscadeau te kiezen dat ergens ligt tussen pralines en karten. Voor vrouwen is het bijzonder duidelijk wat binnen die range een goed cadeau is en wat niet. Het blijft steeds een beetje hopen op een lucky shot. 
  • Doe het niet te goed. Blijf steeds een beetje onbeholpen op Valentijn. Indien u zich op Valentijn als een vis in het water manoeuvreert tussen romantische initiatieven, dan bent u een watje. En sissies vinden vrouwen niet aantrekkelijk. Bakt u er helemaal niets van, ben je een ongevoelige boer. En dat is ook niet goed. De truuk is dus om een goed idee te hebben en die een beetje klungelig te presenteren. Zo zendt u de boodschap uit: Hij ziet mij graag en had een goed idee, maar het blijft een echte man die het in de details verknoeit (Tip: Bereid haar een romantisch dineetje, maar ruim willens nillens de keuken niet op en koop servietten van Mickey Mouse. Ze zal zo fier zijn te kunnen vertellen aan haar vriendinnen: 'Mijne Bert heeft gekookt voor Valentijn. Echt lekker, maar de keuken was een slagveld. En hij had Mickey Mouse servietten gekocht. Mannen toch, hé' (gevolgd door een vertederd glimlachje).
Medemannen, als u dit lijstje nog wat kan aanvullen, graag. Ik geraak niet verder dan dit...

4 opmerkingen:

@Ombuzzman zei

Niks toe te voegen, dit vat het prima samen zo. Vooral de tip over de onbeholpenheid is interessant. Moet daar zelf echter niks voor doen, dat komt altijd heel spontaan :-)

Sandrino zei

Deze onbeholpen man vraagt zich af of valentijn niet de 15de februari is ?

Michael Tack zei

@ Ombuzz Ik denk dat je niet alleen bent :-)
@ Sandrino Nice one! Dat is pas onbeholpenheid. Al is het ook wel een beetje 'living on the edge'.

Sandrino zei

Oef net op tijd om vrouwtje lief gelukkige valentijn te wensen (zijn vandaag de 15de he)
Of ben ik een dag te vroeg? :-)