zondag 19 februari 2012

Toerentsjeif


Wonen in Brugge is erg leuk. Maar, niet Aalstenaars zal het misschien verbazen, wonen in Aalst is ook heel leuk. In sommige opzichten net iets leuker. Minstens iets relaxter.

In carnavalstijden mis ik Aalst wel een beetje. De speciale Aalsterse humor viert dan hoogtij. Heb vooral geen medelijden met de politici waarmee wordt gelachen in de stoet. Als je kop in de stoet te zien is, tel je mee. Indien niet, ben je niet goed bezig.

Dit jaar werd er uitgekeken naar de reactie van de carnavalisten op het 'torenincident' van Ilse Uyttersprot. Mocht u dit ondanks alles toch ontgaan zijn: Een aantal maanden geleden lekte een video uit waarin Ilse Uyttersprot, de Aalsterse burgemeester, in het openbaar sex had met haar toenmalige vriend. 'Het openbaar' is in dit geval een toren ergens in het Zuiden. Vandaar het woord 'Torenpoeper'. In de stoet verschenen een aantal wagens die verwezen naar dit incident. Ook werden er een aantal carnavalsliedjes over gemaakt. Deze hier, bijvoorbeeld over 'den Toerentsjeif', 'boeven op den toeren' of 'Allo Kroket'.

Maar, het moet gezegd, Ilse Uyttersprot verdient een dikke pluim. Zelf verkleed als jonkvrouw mét een afbeelding van een toren op haar kleed naar de stoet komen kijken, het is een knap statement. Chapeau!

Geen opmerkingen: